image
Onder de buikvormige gevel van het New Zebra-complex dat aan de Gustaaf Callierlaan werd opgetrokken, bevindt zich Jour de Fête. Bruno Matthys en Marie Cloquet schurken zich tegen de Zebra aan, maar blijven hun eigen koers varen. Een verhaal van cultuur en lekker eten.

De naam kozen ze toen ze in 2000 aan de Brusselsepoortstraat hun eerste zaak vestigden in een gordijnenwinkel uit 1956. De sfeer deed hun aan de film Jour de Fête van Jacques Tati denken. Dertien jaar later was het tijd voor een nieuw avontuur. Het restaurant is ingericht met kleurige tegels en veel hout, waarvan een deel zelfs werd gerecupereerd uit oude treinwagons. Daardoor oogt het licht en wat zuiders. Naast een open keuken is er ook een toog waar je rond kunt zitten.

Bruno Matthys kreeg de restaurantmicrobe als zestienjarige mee toen hij als keukenhulpje hielp in restaurant Bristol in Wenduine en zijn ouders zei dat hij ooit een restaurant wilde beginnen. Marie Cloquet, die schilderkunst studeerde aan Sint-Lucas, groeide als het ware op in het restaurant Korenmetershuis, waar haar vader François Cloquet in de potten roerde.

Ze kiezen voor een correcte seizoensgebonden een eenvoudige keuken met verse ingrediënten, een mediterraanse toets en respect voor de Belgische keuken. Twee koks, Harald Van Doorne (al jaren in Jour de Fête) en Thomas De Schryver (voorheen Marriott) staan achter het fornuis.

Catering

Sinds enkele jaren is Jour de fête ook de uitvalsbasis voor traiteurdiensten zowel in de professionele als in de familiale sfeer.Dankzij onze jarenlange ervaring zijn we voor u dé partner om uw evenement te organiseren.

Bent u op zoek naar een traiteur die een kleine groep van pakweg 20 mensen culinair verwent? Bent u een zaakvoerder van een groot bedrijf die een perfecte cateringservice verwacht voor 250 werknemers of zakenrelaties? Een vereniging die een jaarlijkse bijeenkomst organiseert?

Voor Jour de fête is een evenement nooit té klein of té groot. Kwaliteit, service en flexibiliteit zijn onze kernwoorden en daar gaan we telkens voor met ons ervaren en zeer gemotiveerd team.

Locatie

Op zoek naar een locatie voor uw evenement? Jour de fête heeft een aantal mogelijkheden zoals haar eigen restaurant dat tijdens het weekend exclusief beschikbaar is voor groepen vanaf 40 personen. In het New Zebra complex waarvan het restaurant deel uitmaakt zijn ook tal van mogelijkheden om uw evenement te organiseren. Zo is er een gloednieuwe, volledig uitgeruste congreszaal, een polyvalente expovleugel voor beurzen en productvoorstellingen, een tentconstructie voor concerten, meetings en events en een kleinere tent op het atrium.